Tallers i recursos per fer a casa (RU)

1.Taller de màscares d’animals. (EI, CI ,CM))

Aquí podràs descarregar diferents màscares d’animals que viuen als boscos de la Ruca i pintar-les. cal retallar-les, buidar el forat per a posar els ulls i posar una goma amb una grapa.

2.Taller per construir una roda de constel.lacions i conèixer les estrelles. (CM-CS)

Podreu construir una roda que us permetrà reconèixer les formes de les constel.lacions principals  de cada estació de l’any. A la part central teniu les constel.lacions circumpolars que es veuen tot l’any (ossa major-ossa menor-cassiopea-drac-perseu i cefeu)

A la nit sortiu al balcó o terrat i mireu de reconèixer alguna.

IMG-20170420-WA0007

Aquí podeu veure com us ha de quedar el resultat final. podeu unir les dues rodes amb un enquadernador individual. El forat gran mostra la figura, el forat petit del marge us indica el nom.

Podeu pintar:

Blau: constel.lacions d’hivern (gos major-orió-taure-bessons i cotxer)

Vermell: constel.lacions estiu (cigne-aliga i lira)

Verd: constel.lacions primavera (bover i lleó)

Groc: constel.lacions de tardor (andròmeda i pegàs)

Cal retallar les dues rodes, fer els dos forats un per on es veuran les figures i altre per on es veuran els noms. Unir-les amb un enquadernador individual. I ja està…

Descarrega l’arxiu per fer la roda de constel.lacions aquí

3. Taller per fer un rellotge de sol (CI-CM-CS)

Voleu fer un rellotge de sol molt senzill i mirar l’hora des del balcó de casa

Cal retallar les dues rodones i des del punt d’unió enganxar una amb l’altre. Travessar una canya de beure (o un llapis) pel mig de la rodona del disc. Cal orientar la punta del llapis o canya cap al sud. Si no saps on és el sud, espera a les 13h i apunta cap a la direcció del sol.